Specialist in Rolluiken Reparatie

Storingsdienst Rolluiken

Voor Rolluiken, Roldeuren en Zonnewering

Rolluiken storingsdienst in uw regio

Problemen met uw rolluik? Neem dan contact met ons op, dan lossen wij uw problemen zo snel mogelijk op een zorgvuldige manier op.


Veel Voorkomende problemen

 

1. Rolluik wil niet naar beneden

Wanneer uw elektrische rolluik niet meer naar beneden wil, controleer dan altijd eerst de stoppen en aardlekschakelaar in de stoppenkast. Ook kan het zijn dat de onderregelbeveiliging lege batterijen heeft, of dat er vuil of een mat onder ligt, waardoor het luik niet meer volledig sluit. Probeer dit allemaal te verhelpen om deze oorzaken van het disfunctioneren uit te sluiten. 

 

2. Rolluik wil niet meer omhoog

Er is een verschil in de redenen waarom een rolluik niet meer omhoog wil. Hieronder maken wij een onderscheid tussen handmatig bediende rolluiken en elektrisch bediende rolluiken.

 

Handmatig bediende rolluiken

Als een handmatig bediend rolluik niet of moeilijk beweegt, is er waarschijnlijk een probleem met het lint of de ketting. Het kan gebeuren dat het lint is losgeschoten of dat het rolluik vastzit doordat hij te hoog is opgetrokken. 

 

Elektrisch bediende rolluiken

Uw rolluik wil niet meer, of maar een klein stukje, omhoog, u hoort de motor wel draaien. Als u het rolluik handmatig helpt omhoog te gaan, kan de motor het rolluik nog helemaal open krijgen. In dit geval is meestal de motor versleten, waardoor hij niet krachtig genoeg meer is om het gehele rolluik zelf op te rollen. Vaak lukt het de motor nog om het rolluik zo’n 10 centimeter te openen, maar verder komt hij niet. Helaas kan de motor, wanneer hij versleten is, niet meer gerepareerd worden. De gehele rolluikmotor moet in dit geval vervangen worden.

 

3. Elektrisch rolluik openen bij stroomstoring

 

Helaas is een elektrisch bediend rolluik niet te openen tijdens een stroomstoring. Het rolluik is ook niet handmatig open te krijgen. Als u het rolluik tijdens een stroomstoring toch zou willen openen is dit alleen mogelijk met behulp van een motor met nood handbediening. Deze elektrische motoren zijn bij stroomuitval te bedienen met behulp van een slinger. Deze motoren zijn alleen leverbaar voor elektrisch wand geschakelde rolluiken. Er bestaan dus wel degelijk rolluiken die zowel handmatig, als elektrisch bedienbaar zijn. Erg handig in geval van stroomstoringen of in geval van nood.

 

4. Rolluik maakt lawaai bij wind

 

Ga eerst na of de geleiders van uw rolluiken nog goed zijn. Wanneer deze door de jaren heen wat wijder zijn geworden, kunnen de lamellen vrij beweging en kunnen ze gaan klapperen. Ook is het aan te raden na te gaan waar de wind achter uw rolluik terecht kan komen. Wanneer de lamellen volledig gesloten zijn en er geen beschadigingen aan het rolluik zichtbaar zijn, zou de wind niet achter het rolluik terecht moeten kunnen komen. Bekijk goed of de rubbers of borstels in de geleiders nog van voldoende kwaliteit zijn. In de meeste gevallen ligt het probleem bij de grootte van de geleiders ten opzichte van de lamellen. Wanneer u alles heeft gecheckt en er toch niet uitkomt, neem dan contact op met uw rolluikspecialist.

 

5. Band van het rolluik is kapot

Een veel voorkomend probleem bij een handbediend rolluik is een kapotte band. Dit band is noodzakelijk voor het functioneren van uw handbediend rolluik. Om uw rolluik weer werkend te krijgen moet u het band vervangen voor een nieuwe.

× Hoe kan ik je helpen?